O S L O V E N I E

 

Obraciam sa na Vás - oslovujem Vašu ľudskosť a zodpovednosť

Ak nechcete žiť v strachu, ... alebo niekde izolovaní na samote, ..., nutne si musíte klásť otázky: 

ČO nás čaká? 

KTO, AKO, KEDY vyrieši vážne problémy?

AKO mám žiť teraz v tom chaose, ... = ČO môžem a mám urobiť / ČÍM prispieť, aby som ho nejako znížil, ..?


Ja som presvedčená, že každý z nás by mal ROZMÝŠĽAŤ všade a pri všetkom čo robí, hovorí alebo aj počúva (nad významom slovčo najviac ako dokáže

Treba rozmýšľať v súvislostiach - hľadať príčinu-y nedostatkov a RIEŠENIE na ich odstránenie (alebo aspoň obmedzenie v max. možnej miere)

+ rozmýšľať pri hľadaní .. i rozhodnutiach vždy s ohľadom na dôsledky pre BUDÚCNOSŤ.


Tj. minimalizovať ľahostajnosť a výhovorky najrôznejšieho druhu (aj toleranciu na takéto „činy“ druhých), pretože to sa vypomstí nielen jemu ale aj iným, nám ostatným.


Na základe skúseností a doterajšieho poznania som presvedčená, že je skoro nemožné zmeniť úroveň rozmýšľania dospelého človeka (napr. po 30 r.), ak on sám nechce; tj. on pôjde v "svojich koľajach" len bude používať iné slová, taktiku.

Som preto presvedčená, že pre záchranu ČLOVEKA - pre JEHO budúcnosť je nevyhnutné zachrániť deti, terajších žiakov a študentov = zmeniť spôsob výchovy a vzdelávania ČO NAJSKOR!!! 

- ak sa nenaučia rozmýšľať v detstve, ak nebudú poznať a žiť v súlade so základnými mravnými princípmi v detstve, tak neskôr ich to nikto nenaučí (iba ak by to sami dokázali namáhavým sebarozvíjaním).

Som presvedčená, že keby ľudia viac rozmýšľali, tak by vedeli, že podporovaním známostí na rôznej úrovni veľmi škodia nielen druhým ale aj sebe – skôr či neskôr na to niekde aj oni doplatia.

 

Chcem, aby ľudia, ktorí VEDIA a CHCÚ robiť dobré veci pre spoločnosť - ľudia s charakterom, aby aj MOHLI!

Poznáte, čítali ste o nejakom výbere na riadiacu funkciu, kde by sa mohol prihlásiť každý? Ja NIE.


Slovo transparentný chápem ako priezračný a ak sa jedná o transparentný výber, tak ten musí byť priezračný / verejne známy postup a priebeh od začiatku do konca.


Keďže POZNÁM 
NOVÝ spôsob výberu ľudí na riadiace miesta, ktorý je transparentný, ..., tak sa v rámci svojich možností maximálne snažím, aby sa o ňom ľudia "dolu" dozvedeli, pretože ho určite budú chcieť - už nebudú bezmocní!

Pre tých "hore" je hrozbou, takže nejavia žiaden záujem ani len o jeho zverejnenie, nieto ešte použitie.

 

Som nešťastná z toho, keď som svedkom vedome páchanej vedomostnej genocíde - šíri sa to do všetkých sfér nášho terajšieho i budúceho života.

Preto vyzývam každého jedného z vás: 

1.)  prestaňte podporovať známosti, politické strany (založené na podobnom princípe – zisku pre seba a nie pre spoločnosť), bludy ako: slobodné voľby, demokratická vláda, ...;

2.) ak vám niekto niečo sľubuje, overujte si = pýtajte si jeho KONKRÉTNE KROKY / činy, ktorými tie sľuby zrealizuje a ako vie , že to bude to v jeho osobnej právomoci!!!

3.)  Oboznámte sa s novým spôsobom výberu ľudí na riadiace miesta - je podrobne vysvetlený 29.5.2022 v relácii: https://hearthis.at/…29/    =   RIEŠENIE

4.)  šírte OSVETU, napr. aj preposielaním tohto mailu s prílohou všetkým vašim kontaktom (alebo aspoň jeho časti s linkom na reláciu = RIEŠENIE.


Príklad AKO môžu ľudia „zdola“ uplatniť v praxi 

NOVÝ spôsob výberu ľudí do riadiacich funkcií alebo výberu riešenia spoločenského problému (ďalej len „NOVÝ spôsob“) UŽ TERAZ (nie až po páde vlády, po voľbách, ...):

1. podmienkou je, že o NOVOM spôsobe vedia, rozumejú mu (jeho každému kroku) viacerí ľudia v kolektíve riadeným neschopným, ... riaditeľom (akýmkoľvek vedúcim).

2. podmienkou je, že táto skupina (viacero) ľudí, rodičov, zamestnancov, členov klubu, ... sebe prístupným realizovateľným spôsobom v maximálne možnej miere oboznámi s existenciou NOVÉHO spôsobu ďalších v kolektíve – stačí, keď sa bude o to snažiť (výsledok nie je rozhodujúci).

3. podmienkou je „žiadosť“ tejto rozšírenej skupiny adresovaná nadriadenému orgánu, aby vyhlásil čo najskôr výberové konanie NOVÝM spôsobom na funkciu ich neschopného, .. riaditeľa.

V prípade ZŠ sa teda jedná o nespokojných rodičov (prípadne aj s učiteľmi tej ZŠ), ktorí žiadosť adresujú zriadeľovateľovi školy = obci / starostovi.

4. Predpokladajúc, že žiadosť nebude priaznivo vybavená, skupina vyvinie TLAK vo verejnosti (obci, závode, nemocnici, ...) tak a dovtedy, pokiaľ nebude žiadosť kladne vybavená.

Tlak: rôzne protesty, transparenty, vyhlásenia v médiách, diskusie s argumentami, faktami, ... zverejňovanie všetkých výhovoriek, klamstiev, prešľapov, ...!


Ak toto urobia v JEDINEJ obci – napr. teraz kvôli začiatku šk. roka všetkému, čo sa na školách spáchalo na BEZBRANNÝCH deťoch a čo im hrozí naďalej OSOBNE, ale aj celej spoločnosti bez RIADNEJ výchovy a vzdelávania, tak sa to určite rýchlo prenesie do ďalšej a ďalšej ...!!!

 

A potom do nemocníc na rôzne oddelenia, ... a postupne ďalej a vyššie až najvyššie!!!

OČISTILI by sme sa od ŠKODCOV, ... už „teraz“!

Je veľa aktívnych „dokumentaristov“ – slovom, zvukom i obrazom, ktorí by každú skúsenosť, činnosť, TLAK, ... zverejňovali a tým pomáhali v realizácii - uplatniť v praxi NOVÝ spôsob.

Kto chce robiť ZMYSLUPNÉ veci v svojom živote, myslím že to (čo som napísala a čo je cieľom) CHÁPE.

Kto má OTÁZKY, nech mi ich prosím čo najskôr napíše.

ZÁVER:

Nevyhnutnou podmienkou na úspech = vyčistenie od škodcov a pokrok v spoločnosti je, ABY ĽUDIA VEDELI (v čo najväčšom počte), že EXISTUJE RIEŠENIE ako to dosiahnuť!


Vopred ďakujem za porozumenie,  ... a návrhy na spoluprácu.



Komentáre

Kvetoslava napísal(a)…
autor: RNDr. Kvetoslava Šinályová